Jablečný koláč s mascarpone
Seznam surovin
- sýr Mascarpone 250 gramů (Galbani)
- mouka pšeničná hladká 250 gramů (+ na vysypání)
- cukr krystal 150 gramů
- vejce 4 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1 kus
- jablka 3 kusy
- máslo 10 gramů (na vymazání formy)
Postup přípravy
Utřete žloutky s cukrem. Dřevěnou měchačkou přidejte mascarpone a míchejte, dokud se s nimi mascarpone zcela nespojí.
Až bude směs krémová a hladká, přidejte prosetou mouku s kypřícím práškem a dále opatrně míchejte dřevěnou měchačkou. Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, pečlivě vmíchejte do směsi.
Na závěr přelijte do koláčové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Vložte do předehřáté trouby a pečte hodinu při 180 °C.
Poznámka k receptu
250 g Galbani Mascarpone 250 g mouky 150 g cukru 4 vejce 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 3 jablka Máslo na vymazání
Načítám komentáře...