Jablečný koláč s omáčkou z calvadosu
Seznam surovin
Těsto:
- listové těsto 1 kus
- jablka 6 kusů (velkých)
- máslo 20 gramů (rozpuštěné)
- cukr krupice 20 gramů
Ořechová náplň:
- smetana 100 mililitrů
- cukr vanilkový 1 kus
- ořechy 30 gramů (mletých)
- piškotové drobečky 10 gramů (mletých)
- máslo 20 gramů
Omáčka:
Postup přípravy
Smetanu s vanilkovým cukrem přivedeme do varu a přidáme mleté ořechy, mleté drobečky a máslo. Necháme vychladnout.
Listové těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka.
Na kolečka nejdříve dáme ořechovou náplň a na ni naskládáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka. Jablka posypeme cukrem a lehce pokapeme rozpuštěným máslem.
Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 200°C zhruba 20 minut.
Na omáčku přivedeme do varu smetanu, v misce rozmícháme čerstvé žloutky a cukr a lehce vmícháme do smetany. Přecedíme a necháme vychladit, dochutíme calvadosem.
Načítám komentáře...