Jablečný koláč ze špaldové mouky
Seznam surovin
- máslo 125 gramů (změklé)
- cukr krupice 150 gramů
- skořice 1 lžička (mletá)
- vejce 3 kusy
- med 1 lžíce
- mléko 250 mililitrů
- mouka špaldová 250 gramů (Hladká špaldová mouka Babbičina volba, nebo Celozrnná špaldová mouka Babiččina volba)
- sůl 1 špetka
- kypřící prášek do perníku 1 balíček
- jablka 2 kusy
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků. Máslo utřete s cukrem a zašlehejte do něj skořici, med a vejce. Poté vmíchejte i mléko. Mouku smíchejte se solí a kypřícím práškem a postupně ji vmíchejte do tekuté části.
2. Formu na koláč o průměru asi 30 cm vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto. Na těsto vyskládejte plátky jablek a mírně je do těsta vtlačte. Pečte asi 30 - 40 minut, nebo dokud není koláč hotový. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.
Načítám komentáře...