Jablečný věnec s perníkovým kořením
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
- jablka 4 kusy
- mléko acidofilní 4 decilitry
- olej 3 decilitry
- vejce 3 kusy
- cukr 150 gramů
- citron 1 kus
- semínka sezamová 3 lžíce
- kypřící prášek do perníku 1 balíček
- skořice 1 balíček (mletá)
- máslo (na vymazání)
Postup přípravy
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, i se slupkou je nakrájíme na malé kousky a pokapeme je šťávou z citronu.
V míse smícháme mouku s kypřicím práškem do perníku, přidáme cukr, skořici, vejce, olej a acidofilní mléko a do vzniklého řídkého těsta zapracujeme nakrájená jablka.
Těsto nalijeme do formy ve tvaru věnce vymazané máslem a vysypané částí sezamových semínek a povrch posypeme zbylými sezamovými semínky. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a koláč pečeme asi 40 minut.
Načítám komentáře...