Jablkový koláč s griliášem

Seznam surovin

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto. Přidáme vejce, rozpuštěný tuk, citronovou šťávu a vlažné mléko. Vařečkou vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu. Zakryjeme je utěrkou a necháme na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto vyklopíme do formy vyložené papírem na pečení a rukama potřenýma olejem ho roztáhneme do okrajů. Povrch těsta potřeme tvarohovou náplní a poklademe ji plátky oloupaných jablek. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 190 až 200 °C a pečeme asi 20 minut. Ihned po vytažení z trouby potřeme povrch koláče marmeládou rozvařenou s trochou vody, posypeme griliášem a necháme vychladnout.

Náplň: Vejce smícháme s oběma druhy cukru a pudinkovým práškem. Přidáme citronovou šťávu, tvaroh, mléko a ušleháme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...