Jablkový koláč s mandlemi a srdíčky

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z uvedených surovin vypracujte tužší těsto. Pokud se špatně zpracovává, přidejte pár lžic mléka nebo smetany. Těsto dejte odpočinout na 30 minut do lednice. y

2. Těstem vyložte koláčovou formu o průměru 24 cm. Ze zbylého těsta pak vykrájejte drobné tvary, například srdíčka.

3. Jablka nakrájejte na malé kousky, pokryjte jimi těsto, zakapejte je medem, poprašte skořicí, posypte mandlovými lupínky a zakapejte rumem. Nahoru rozložte vykrájené tvary.

4. Koláč vložte do trouby a pečte při 170 °C asi 40 minut. Po upečení ho hojně poprašte moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Kdo by odolal dobrotě z křehkého těsta se šťavnatou náplní a s láskyplným zdobením?

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...