Jablkový koláč s ořechovým piškotem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- tuk 125 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- vejce 3 kusy
- jablka 300 gramů
- šťáva citronová
- cukr skořicový
- rozinky
- ořechy 80 gramů (nastrouhané)
- cukr moučkový 100 gramů (na posypání)
Postup přípravy
Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme překrájený změklý tuk a žloutek a zpracujeme těsto. Těsto necháme v chladu půl hodiny odležet, potom je rozválíme a vyložíme jím dortovou formu.
Jablka nastrouháme nahrubo, rozložíme je na těsto, pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicovým cukrem a propláchnutými rozinkami. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a těsto upečeme dobleda.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně do něj vmícháme žloutky a ořechy. Těsto rozetřeme na téměř upečený koláč, teplotu v troubě snížíme na 180 °C a koláč dopečeme. Ještě teplý moučník pocukrujeme a nakrájíme na dílky.
Načítám komentáře...