Jablkový koláč s pudinkovým tvarohem
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- jablka 500 gramů (oloupaná a nahrubo nastrouhaná )
- tvaroh měkký 500 gramů
- mléko 2 decilitry
- vejce 2 kusy
- rum hnědý - tuzemský 1 decilitr
- rozinky 1 hrst
- cukr 4 lžíce
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
- cukr vanilkový 1 balíček
- strouhanka 2 lžíce
- mouka (na vál)
- jahody 1 hrst (na ozdobu)
Postup přípravy
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát. První přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, povrch propícháme vidličkou, posypeme ho strouhankou a pokryjeme třemi čtvrtinami nastrouhaných jablek, které posypeme rozinkami předem namočenými v rumu. Takto obložený plát zakryjeme druhým plátem těsta, okraje k sobě spojíme a mírně zdvihneme.
Pudinkový prášek rozmícháme v mléce a tuto směs smícháme v misce s tvarohem. Přidáme vejce utřená s oběma druhy cukru a zbylá nastrouhaná jablka a dobře promícháme.
Tvarohovou směs nalijeme na povrch koláče, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 40 minut dozlatova.
Upečený koláč ozdobíme jahodami a po vychladnutí ho nakrájíme na řezy.
Načítám komentáře...