Jablkový piškot
Seznam surovin
- jablka 200 gramů
- cukr moučkový 250 gramů
- mouka pšeničná hrubá 250 gramů
- vejce 3 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- skořice 1 lžička (mletá)
- rozinky 50 gramů
- mandle 2 lžíce (lupínky)
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- cukr moučkový
Postup přípravy
Žloutky utřete s cukrem do pěny. Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte (nebo nakrájejte na malé kostičky). Přidejte je do žloutkové pěny, přisypte mouku prosetou s práškem do pečiva a skořicí a promíchejte.
Z bílků ušlehejte tužší sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do vymazané a vysypané koláčové nebo dortové formy a vložte ji do trouby vyhřáté na 180°C.
Koláč upečte dozlatova (asi 45 minut), nechte vychladnout a potom ho posypte mandlovými lupínky a moučkovým cukrem. Porce můžete doplnit ušlehanou šlehačkou.
Načítám komentáře...