JAHODOVÍ ŠNECI

Seznam surovin

Těsto:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Krém připravte den předem. Mléko vlijte do hrnce, přidejte vanilku a přiveďte k varu. Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny a vmíchejte k nim mouku. Za stálého šlehání přilijte ke žloutkům tenkým pramínkem asi polovinu horkého mléka.Pak žloutkovou směs vraťte do hrnce ke zbylému mléku a na mírném plamenu šlehejte, dokud nezhoustne. Přelijte krém do mísy, zakryjte ho potravinářskou fólii a nechte zchladnout.

2. Druhý den vsypte do mísy mouku, cukr, sůl, droždí a promíchejte. Pak přidejte žloutky, máslo a mléko a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Nechte v teple kynout 1 hodinu. Pak ho prohněťte, vyválejte obdélníkový plát, pomažte tenkou vrstvou krému a posypte nasekanými jahodami.

3. Zarolujte a vzniklou roládu krájejte na plátky. Je velmi měkká, proto krájejte pomalu a každý plátek přidržujte malým talířkem nebo plastovým prkénkem, tak ho snadno přenesete na plech vyložený pečicím papírem (v tuto chvíli můžete ještě přidat pár jahod). Šneky potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 10–15 minut, dokud těsto nezezlátne. Nechte zchladnout a podávejte.

Poznámka k receptu

Jahodoví šneci jsou tak trošku vyšší dívčí – těsto je vláčné, a když ho příliš stisknete, pomstí se „vypuzením“ krému. Pokud nepatříte mezi trpělivé jedince, udělejte jiné tvary – třeba šátečky.

CHLAZENÍ KRÉMU PŘES NOC

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...