JAHODOVO-KOKOSOVÝ RAW KOLÁČ
Seznam surovin
Korpus:
- mandle 240 gramů
- kakao 25 gramů
- olej kokosový 2 lžíce
- sirup javorový 3 lžíce
Náplň:
- kokos 75 gramů (strouhaný)
- jahody 200 gramů (+ na ozdobu)
- jahody 65 gramů (mražené)
- kokosový krém 185 mililitrů
- sirup javorový 4 lžíce
- olej kokosový 7 lžic
- čokoláda hořká 50 gramů (70%)
Postup přípravy
1. Kokos rozložte do misky, zalijte trochou vroucí vody a nechte 15 minut vylouhovat.
2. Mezitím připravte korpus: v míse smíchejte mandle, kakao, kokosový olej a javorový sirup. Tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.
3. Formu vymažte a vyložte připraveným těstem. Těsto pořádně přitlačte i po stranách a dejte na 30 minut vychladit do lednice.
4. Z kokosu vymačkejte přebytečnou vodu a do mísy přidejte očištěné a na kusy pokrájené čerstvé jahody, mražené jahody, javorový sirup, kokosový olej a kokosový krém. Vše rozmixujte dohladka. Vyndejte korpus z lednice a vnitřek vyložte jahodovou náplní.
5. Jahody na ozdobu nakrájejte na plátky a poskládejte na koláč. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a lžící jí zlehka postříkejte koláč. Dejte alespoň na 2 hodiny do lednice zatuhnout.
Poznámka k receptu
Ne každému chutnají raw dezerty, ale tenhle vyzkoušet musíte. Spojení jahod s kokosem je dokonalé.
CHLADNUTÍ 2,5 HODINY
Načítám komentáře...