JAHODOVÝ KOLÁČ PANÍ ŠEBESTOVÉ
Seznam surovin
Těsto:
- jahody 600 gramů
- mouka 300 gramů
- cukr krystal 200 gramů
- máslo 125 gramů
- vejce 3 kusy
- voda 3 lžíce (studená)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1 špetka
Drobenka:
- mouka 160 gramů
- cukr krystal 150 gramů
- máslo 120 gramů
- mandle 50 gramů (sekané)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny. Přidejte studenou vodu a ještě chvíli šlehejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí a po částech přidávejte do vaječné směsi, střídejte mouku a rozpuštěné máslo. V misce rukama vypracujte z mouky, cukru a másla drobenku.
2. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, jahody nakrájejte na čtvrtky, vyskládejte je na těsto, posypte drobenkou a mandlemi. Vložte do trouby a pečte 35 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
recept na 1 plech
Načítám komentáře...