Jogurtový kelímkový koláč
Seznam surovin
Na těsto:
- jogurt bílý 2 kelímky (1 kelímek jogurtu = 150g)
- mouka pšeničná polohrubá 3 kelímky
- cukr 1 kelímek
- kypřící prášek do pečiva 1,5 balíčku
- vejce 2 kusy
- sůl
Na drobenku:
- máslo 80 gramů
- cukr 70 gramů
- cukr skořicový 1 balíček
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
Kromě toho:
- ovoce (nakrájené na kousky)
- máslo (na vymazání plechu)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Do mísy vyklopíme nejprve kelímek jogurtu, pak v prázdném kelímku odměříme mouku a cukr, přidáme prášek do pečiva, vejce a špetku soli a vše důkladně promícháme.
Těsto nalijeme na vymazaná a vysypaný plech a rozložíme na něj nakrájené ovoce. Mouku s oběma druhy curku a nakrájeným máslem promneme prsty na drobenku, posypeme jí povrch koláče, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 - 40 minut dozlatova.
Upečený koláč před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...