Jogurtový koláč s jahodami
Seznam surovin
- jahody 500 gramů
- jogurt bílý 200 gramů
- vejce 2 kusy
- olej 1 lžíce
- mouka pšeničná polohrubá 1,5 kelímku
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- citronová kůra 1/2 kusu
- máslo 1 lžíce
Drobenka:
- máslo 80 gramů
- cukr krupice 80 gramů
- mouka pšeničná hrubá 160 gramů
Postup přípravy
1. Jahody pečlivě omyjte a nakrájejte na plátky.
2. Jogurt smíchejte s rozšlehanými vejci, olejem, moukou, práškem do pečiva a citronovou kůrou a vypracujte hladké těsto.
3. Pekáč vymažte máslem a vysypte moukou.
4. Troubu předehřejte na 180 °C.
5. DROBENKA: Smíchejte máslo s cukrem a moukou a rukama uhněťte drobenku.
6. Do připraveného pekáče vložte těsto a jeho povrch hojně poklaďte plátky jahod a zasypte drobenkou.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut
Poznámka k receptu
Ovoce můžete měnit podle chuti a toho, jak vám právě dozrává na zahrádce.
Načítám komentáře...