Jogurtový koláč s meruňkami a ostružinami
Seznam surovin
- meruňky 6 kusů
- cukr 1 hrnek
- vejce 2 kusy
- voda 1/2 hrnku (perlivá)
- mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
- sůl 1 špetka
- tuk 2 lžíce (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá 1 hrnek (na vysypání)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- jogurt bílý 2 hrnky
- ostružiny 1 hrnek
Na drobenku:
- máslo 3 lžíce
- mouka pšeničná hrubá 3 lžíce
- cukr 2 lžíce
Postup přípravy
Mouku prosejeme do mísy a smícháme ji s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme jogurt, perlivou vodu a vejce a vypracujeme hladké těsto.
Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy nebo na plech a na povrch rozdělíme rozpůlené meruňky (řeznou stranou dolů) a ostružiny.
Změklé máslo, cukr a mouku propracujeme prsty na drobenku, posypeme jí povrch koláče, vložíme ho do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 35 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Na koláč použijte i jiné ovoce, které právě dozrává (třeba višně), nebo mraženou lesní směs.
Načítám komentáře...