Jogurtový koláč s ovocem
Seznam surovin
- jogurt bílý 2 kelímky
- mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
- cukr 1 hrnek
- vejce 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva
- Hera 5 lžic (rozpuštěný )
- ovoce 1 kilogram (podle sezony)
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Na drobenku:
- Hera 160 gramů
- cukr 160 gramů
- mouka pšeničná hrubá 240 gramů
- cukr vanilkový 4 balíčky
Postup přípravy
Cukr a vejce ušlehejte do pěny, přišlehejte rozpuštěnou vlažnou heru a přimíchejte jogurt. Mouku prosejte s práškem do pečiva a vmíchejte do hmoty. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a na povrch rozložte ovoce lehce obalené v mouce.
Tuk na drobenku rozpusťte a zapracujte do něj cukry a mouku, rukama dobře promněte. Drobenkou posypte ovoce a plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Koláč upečte do růžova, nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.
Načítám komentáře...