Kávový koláč

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky na drobno. Nasypeme je do mísy, přimícháme cukr, kávu, změklé máslo a promícháme. Koláčovou formu vytřeme lehce máslem a vložíme do ní sušenkovou směs. Dobře jí vmáčkneme na dno i na stěny, zakryjeme fólií a dáme do lednice chvilku ztuhnout. Troubu nahřejeme na 190°C. Dáme do ní péct korpus a po 5ti minutách teplotu snížíme na 165°C a pečeme dalších 10 minut.

Připravíme náplň. V šálku smícháme kávu s vodou, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat Žloutek rozšleháme v kovové míse s mlékem, třemi lžícemi hnědého cukru a kakaem. Mísu posadíme na kastrol s vařící se vodou a směs vyšleháme do zhoustnutí. Přimícháme směs se želatinou a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom vmícháme pokrájenou čokoládu a mícháme do zhoustnutí. Necháme zchladnout asi na 20°C.

Bílek vyšleháme se špetkou soli do pěny, přidáme zbylý cukr a šleháme, dokud nemáme pevný sníh. Opatrně do něj po částech vmícháme vychladlý krém. Náplň rozetřeme do korpusu a necháme ztuhnout alespoň 3 hodiny v lednici.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...