Kefírový koláč s broskvemi
Seznam surovin
- broskve 500 gramů (kompotované)
- mléko kefírové 5 decilitrů
- mouka pšeničná polohrubá 350 gramů
- cukr 200 gramů
- olej 100 gramů
- kakao 2 lžíce
- jedlá soda 1 lžíce
- dortové želé čiré 1 balíček
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku s kakaem a cukrem. Přilijeme kefír a olej a promícháme. Nakonec do těsta nasypeme sodu a dobře promícháme.
Těsto nalijeme do menšího pekáče vyloženého papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout a pak na něj rozložíme odkapané broskve nakrájené na plátky. Želé připravíme podle návodu na obalu a opatrně ho nalijeme na korpus s broskvemi.
Koláč necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním ho i s papírem přeneseme na pracovní desku a nakrájíme ho asi na 12 dílků.
Načítám komentáře...