Koláč jako peřinka
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- cukr krupice 1,5 hrnku
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- olej 100 mililitrů
- smetana zakysaná 2 kelímky
- čokoláda na vaření 50 gramů (nastrouhaná)
- ovoce 1 kilogram (podle chuti, kompotované)
- tuk 1 lžíce (na vymazání plechu )
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce (na vysypání plechu)
Postup přípravy
Ovoce omyjte, osušte a nakrájejte (kompotované sceďte a nechte okapat).
Hrnek cukru rozmíchejte s vejci, přidejte prosetou mouku s práškem do pečiva a olej. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
Z mléka, pudinkových prášků a 1/2 hrnku cukru uvařte pudink. Ovoce rozložte pravidelně na těsto a přelijte pudinkem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a koláč upečte (asi 35 minut).
Upečený moučník nechte trochu vychladnout, potřete ho zakysanou smetanou a posypte nastrouhanou čokoládou. Uložte ho do chladu a teprve potom nakrájejte na řezy.
Načítám komentáře...