KOLÁČ S HRUŠKAMI A PEKANY

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku s mletými ořechy nasypte do velké mísy, přidejte cukr se solí a promíchejte. Vyklepněte do mísy žloutek a přidejte na kostičky pokrájené máslo. Rukama rychle vypracujte těsto, zploštěte ho, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočinout v lednici.

2. Koláčovou formu vymažte máslem, těsto rozválejte a namotané na válečku přeneste na formu. Vyložte ji těstem, dobře přitiskněte k bokům a přebytečné těsto odřízněte. Formu s těstem dejte na hodinu chladit do lednice.

3. Troubu předehřejte na 180 °C, na formu s těstem položte arch pečicího papíru, nasypte na ně fazole či keramické kuličky, určené na pečení naslepo, a vložte do trouby. Pečte 6 minut, poté zátěž s papírem sundejte a dopečte ještě dalších 5 minut.

4. Zatímco těsto ve formě chladne, připravte náplň. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte vejce a dobře je do másla zašlehejte. Přidejte všechny zbylé suroviny, kromě hrušek, a vypracujte náplň zvanou frangipane. Naneste směs na předpečený korpus a uhlaďte. Hrušky oloupejte, rozpulte, vyjměte jádřinec a lehce nakrojte. Potřete je citronovou šťávou, aby nezhnědly, a poklaďte je na koláč. Nakonec jej posypte nahrubo nasekanými pekany a dejte do trouby. Pečte asi 40 minut a před podáváním nechte zcela vychladnout.

Poznámka k receptu

Úplná ořechová bomba! Těsto klidně připravte den předem, pobyt v lednici mu jen prospěje. Pekany a hrušky jsou naší oblíbenou kombinací, experimentovat však můžete i s vlašáky či po francouzsku s mandlemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...