Koláč s jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky ušlehejte do polotuha, zašlehejte k nim citronovou kůru a postupně také cukr, až bude sníh tuhý a lesklý. Zatřete mleté mandle.

2. Koláčovou formu vymažte olejem a formu postavte na plech vyložený papírem na pečení. Přesuňte těsto do formy a povrch uhlaďte. Nechte asi 10 minut stát, dejte do trouby, dvířka nechte pootevřená, a pečte asi 10 minut.

3. Teplotu trouby stáhněte na 150 °C, troubu zavřete a pečte asi 25 minut, až bude placka světle hnědá. Vyjměte ji z formy a nechte úplně vychladnout. Dejte si stranou jahody na ozdobu, zbylé nakrájejte na plátky, promíchejte s citronovou šťávou, cukrem a pálenkou, nechte chvíli stát. Zavařeninu nahřejte, potřete jí placku, navršte jahody a nakonec zakapejte šťávou, kterou jahody během stání pustily.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...