Koláč s kokosem a ovocem
Seznam surovin
- mouka celozrnná 160 gramů (+ hrubá na vysypání)
- cukr třtinový 200 gramů
- vanilka 1 špetka
- kokos 150 gramů
- vejce 4 kusy (žloutky a bílky zvlášť)
- olej řepkový 100 mililitrů (+ na vymazání formy)
- mléko 100 mililitrů (+ trocha navíc pro případ nasákavosti mouky)
- kypřící prášek do pečiva 1 balení (či vinný kámen)
- ovoce (exotické, k podávání)
Postup přípravy
1. Do velké mísy prosejte mouku. Přimíchejte k ní cukr, vanilku, kokos, žloutky, olej a základní porci mléka a nechte chvíli odpočinout. Z bílků ušlehejte sníh. Pokud je těsto příliš hutné, přidejte trochu mléka. Pak vmíchejte prášek do pečiva a sníh.
2. Těsto vlijte do formy vymazané olejem a vysypané hrubou moukou a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 230 °C. Poté snižte teplotu asi na 170 °C a pomalu dopékejte (35 až 45 minut). Zkontrolujte špejlí, je-li dostatečně propečené. Nechte vychladnout.
3. Podávejte s porcí výraznějšího exotického ovoce.
Načítám komentáře...