Koláč se sladkými sušenými rajčaty
Seznam surovin
- máslo 100 gramů (nebo hera)
- cukr moučkový 120 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- vejce 3 kusy
- rajčata 200 gramů (nebo sušené ovoce)
- ořechy lískové 40 gramů
- šťáva citronová 1 kus (z jednoho citronu)
- šťáva pomerančová 1 kus (z jednoho pomeranče)
- rum 2 lžíce
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- citronová kůra 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
Postup přípravy
Změklé máslo našlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a postupně zašlehejte celá vejce jedno po druhém.
Vmíchejte strouhanou kůru z půlky citronu, propláchnutá a překrájená sušená rajčata (nebo ovoce), hrubě nasekané lískové oříšky (předem je můžete lehce opražit), šťávu z celého citronu a pomeranče a rum.
Do hmoty zapracujte mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto nalijte do koláčové formy vyložené pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte asi 45 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Porce vychladlého koláče můžete přizdobit lžící jogurtu nebo zakysané smetany.
Načítám komentáře...