Koláč z arašídového másla
Seznam surovin
- sušenky Bebe 200 gramů (ořechové)
- máslo 85 gramů
- čokoláda hořká 100 gramů
- tvaroh měkký 225 gramů
- arašídové máslo 200 gramů
- cukr moučkový 55 gramů
- smetana na šlehání 125 mililitrů
- banány 1 kus
- jahody 100 gramů
- čokoláda mléčná 30 gramů (na ozdobu)
- máta (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Sušenky vložte do plastového sáčku a pomocí válečku je rozmělněte na malé drobečky. Odložte je stranou.
2. V malém rendlíku při velmi nízké teplotě rozpusťte máslo a čokoládu a občas zamíchejte. Přisypte drobečky a dobře promíchejte.
3. Hotovou směs pevně vtlačte do dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 20cm a dejte na 5 minut zmrazit.
4. Mezitím vložte tvaroh, arašídové máslo a moučkový cukr do mísy a elektrickým mixérem šlehejte 1–2 minuty dohladka. Přilijte smetanu a znovu šlehejte, až se vše spojí.
5. Lžící přeneste náplň na drobečkové těsto a koláč vraťte na dalších 15 minut do mrazničky.
6. Opatrně odstraňte dortovou formu a přendejte koláč na talíř. Banán oloupejte, jahody omyjte, oboje nakrájejte na kousky a koláč jimi ozdobte. Na povrch nastrouhejte čokoládu a dozdobte lístky máty. Ihned podávejte máty. Ihned podávejte.
Načítám komentáře...