Koláč z křehkého těsta s dýní

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku spolu s práškem do pečiva a cukrem prosejte na vál, doprostřed dejte ořechy, změklý nastrouhaný tuk, mléko a zpracujte na vláčné těsto. Přikryjte a nechte v chladu hodinu odležet.

Dýni nakrájejte na kousky, vložte do většího cedníku a nad parou vařte do změknutí. Těsto rozválejte, vyložte jím koláčovou formu, okraj těsta ozdobně narýhujte, vložte do trouby vyhřáté na 200° C a upečte dobleda.

Ve smetaně rozmíchejte cukr a koření. Dýni rozprostřete na těsto, zalijte smetanou, vložte zpět do trouby a asi 15 minut zvolna pečte. Potom koláč posypte drobenkou a při horním ohřevu dopečte.

Koláč podávejte vlažný, popřípadě ozdobený šlehačkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...