Koláče s rumem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 1 kilogram
- máslo 500 gramů (případně Hera)
- cukr kostkový 6 kostek
- žloutek 5 kusů
- mléko 250 mililitrů
- droždí 120 gramů
- rum 500 mililitrů
- cukr moučkový (na obalení)
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy
Z droždí, cukru a trošky vlahého mléka umíchejte a nechte vzejít kvásek. K prosáté mouce přimíchejte polovinu rozehřátého vlahého másla, žloutky a zbytek mléka. Přidejte kvásek, uhněťte hladké těsto a nechte ho vykynout.
Utvořte malé placičky, které klaďte na vymazaný plech. Koláčky nechte ještě chvíli nakynout a potom plech vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte při 180°C dozlatova.
Rozehřejte zbytek másla a smíchejte s rumem. Upečené koláčky ještě teplé namáčejte v rumovém másle a obalujte v moučkovém cukru.
Poznámka k receptu
Koláčky můžete také naplnit jakoukoli vaší oblíbenou náplní.
Načítám komentáře...