Koláčky s domácí marmeládou a ovocem

Seznam surovin

Na náplň:

  • marmeláda 1 sklenice (domácí, hustší)
  • ovoce drobné (jahody, lesní ovoce, třešně, višně, rybíz, angrešt..., které chuťově ladí s marmeládou)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Droždí a špetku mouky rozmícháme v 5 lžících vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím smícháme mouku s cukrem a špetkou soli, přidáme žloutky a změklý tuk, přilijeme kvásek a za postupného přilévání zbylého mléka vypracujeme vláčné těsto. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Z vykynutého těsta pomocí lžíce vykrajujeme stejné kousky, které na pomoučeném válu zakulatíme a vytvarujeme z nich koláčky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, ve středu každého koláčku uděláme důlek a vmáčkneme do něj kovovou formičku na košíček, kterou jsme nejprve zvenku dobře potřeli tukem. Formičky naplníme suchým hrachem nebo fazolemi, okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova.

Z vychladlých koláčků odstraníme formičky s hrachem a otvory naplníme marmeládou a ovocem. Poprášíme je vanilkovým cukrem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete mít čerstvé a výborné koláčky stále po ruce? Upečte si je předem a zmrazte je (nenaplněné). Stačí je pak jen krátce rozpéct v troubě a naplnit.

Místo marmeládou naplňte koláčky měkkým tvarohem oslazeným vanilkovým cukrem a rozšlehaným s trochou smetany.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...