Koláčky s ostružinami a lesními jahodami
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (vařené, oloupané)
- tvaroh měkký 200 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- cukr 50 gramů
- tuk 50 gramů
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
- mouka (na vál)
Na náplň:
- ostružiny 300 gramů
- jahody 200 gramů (lesní)
- cukr 1 lžíce
- pudinkový prášek vanilkový 1 lžička
Postup přípravy
Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme tvaroh, mouku, změklý tuk, cukr, špetku soli a polovinu rozšlehaného vejce a vymícháme vláčné těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát silný asi 1 - 2 mm a nakrájíme ho na čtverce o straně 6 cm.
V misce smícháme cukr s pudinkovým práškem, přidáme ostružiny a jahody a zlehka promícháme. Do středu každého čtverce dáme hromádku ovoce, rohy těsta lehce potřeme částí zbylého rozšlehaného vejce, spojíme je nad náplní a lehce přitiskneme k sobě.
Naplněné koláčky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je zbylým vejcem smíchaným se lžící vody a v troubě vyhřáté na 200 °C je upečeme dozlatova.
Poznámka k receptu
Vykrojte ze zbylého rozváleného těsta malé kytičky nebo kolečka a přilepte je pomocí rozšlehaného vejce na vršky koláčků, než je upečete.
Načítám komentáře...