Košíčky s ovocem a vanilkovým krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na válu zpracujeme nožem mouku s nakrájeným změklým máslem a cukrem. Doprostřed vyklepneme žloutky a opět zpracujeme nožem a pak rychle rukama vypracujeme vláčné tuhé těsto, které necháme ve fólii alespoň hodinu odpočinout v chladu.

Salko a polovinu mléka přivedeme k varu. Přilijeme zbylé mléko rozšlehané s pudinkovým práškem, žloutky a solí a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, mezitím v míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny a postupně do ní zašleháme vychladlý krém.

Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj asi 10 čtverců nebo kruhů (podle tvaru formiček), kterými vyložíme vymazané formičky a těsto dobře přimáčkneme. Dno propícháme vidličkou, posypeme suchými luštěninami a zapečeme asi 10 minut při 190 °C. Po zchladnutí košíčky vyklopíme z formiček, vysypeme luštěniny a košíčky ještě lehce dopečeme v troubě zapnuté na spodní pečení při 165 °C.

Do vychladlých košíčků nastříkáme krém, ozdobíme je ovocem a pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...