Křehké koláčky s rýžovou náplní
Postup přípravy
Prosátou mouku propracujeme společně s máslem, žloutkem, cukrem a citronovou kůrou i šťávou. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v lednici.
Ve 2 dl mléka rozmícháme pudinkový prášek s cukrem a žloutkem. Zbylé mléko přivedeme k varu, mírně osolíme a vlijeme pudinkovou směs. Pudink za stálého míchání necháme zhoustnout, odstavíme ze zdroje tepla a za stálého míchání necháme vychladnout. Nakonec vmícháme změklé máslo a rýži.
Z těsta vyválíme plát silný 2 mm a vykrájíme z něj kruhy o 4 cm větší, než je průměr formičky. Formičky vymazané máslem vyložíme těstem a přimáčkneme je ke stěnám. Dno propícháme vidličkou, položíme na něj kousek papíru na pečení, zasypeme asi centimetrovou vrstvou suchých luštěnin a korpusy pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 12 minut.
Odstraníme papír s luštěninami, korpusy naplníme připravenou rýžovou směsí a pečeme v troubě vyhřáté na 195 °C ještě 8 minut.
Načítám komentáře...