Křehký hruškový koláč
Postup přípravy
1. Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujte vláčné těsto. Zabalte ho do kuchyňské fólie a nechte asi hodinu uležet v lednici.
2. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Každou vyválejte do tvaru obdélníku (měl by být asi o 4 cm širší, než je šířka hrušky). Kraje zarovnejte rádýlkem, na každý střed těsta rozetřete 2 cm od kraje polovinu zakysané smetany. Zakápněte medem (my jsme ho dali přibližně 2 lžíce).
3. Na tento základ skládejte střídavě celé poloviny hrušek (zbavené jádřinců) tak, aby stopka směřovala vždy jednou doprava a jednou doleva.
4. Kraje těsta přehněte přes ovoce a celý koláč ještě zalijte lžící medu.
5. Pečte asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až těsto zpevní a zezlátne.
Načítám komentáře...