Křupavé koláčky
Seznam surovin
- těsto filo 1 balení (nebo listové těsto)
- jablka 3 kusy (pevná )
- máslo (rozpuštěné)
- cukr moučkový 2 lžíce
- pistácie 1 hrst (na posypání)
- med (na zakapání)
Postup přípravy
1. Z těsta vykrájejte pomocí tvořítka nebo podle sklenky kolečka o průměru asi 5cm. Pokud pracujete s tenkým filo těstem, nechte vždy pláty, které nepoužíváte, pod vlhkou utěrkou, jinak ztvrdnou. Troubu předehřejte na 180°C.
2. Kolečka klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je trochou rozpuštěného másla a poklaďte dalším - u listového těsta stačí 2 kolečka, u tenounkého filo těsta budete potřebovat nejméně 3 vrstvy.
3. Nahoru položte na co nejtenčí plátky nakrájené jablko s vykrojeným jaderníkem, jeden nebo dva plátky. Rovněž potřete máslem a pečte asi 10 až 15 minut. Před podáváním zakapejte medem.
Načítám komentáře...