Křupavé koláčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z těsta vykrájejte pomocí tvořítka nebo podle sklenky kolečka o průměru asi 5cm. Pokud pracujete s tenkým filo těstem, nechte vždy pláty, které nepoužíváte, pod vlhkou utěrkou, jinak ztvrdnou. Troubu předehřejte na 180°C.

2. Kolečka klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je trochou rozpuštěného másla a poklaďte dalším - u listového těsta stačí 2 kolečka, u tenounkého filo těsta budete potřebovat nejméně 3 vrstvy.

3. Nahoru položte na co nejtenčí plátky nakrájené jablko s vykrojeným jaderníkem, jeden nebo dva plátky. Rovněž potřete máslem a pečte asi 10 až 15 minut. Před podáváním zakapejte medem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...