Květinkové koláčky
Seznam surovin
Na náplň:
- máslo 100 gramů
- cukr 100 gramů
- moučka škrobová 30 gramů
- mléko 250 mililitrů
- ořechy vlašské 170 gramů
Na sirup:
- cukr krupice 250 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- voda 150 mililitrů
- šťáva citronová 1 lžíce
Postup přípravy
Žloutky utřete s cukrem do pěny. Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte (nebo nakrájejte na malé kostičky). Přidejte je do žloutkové pěny, přisypte mouku prosetou s práškem do pečiva a skořicí a promíchejte.
Z bílků ušlehejte tužší sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do vymazané a vysypané koláčové nebo dortové formy a vložte ji do trouby vyhřáté na 180°C.
Koláč upečte dozlatova (asi 45 minut), nechte vychladnout a potom ho posypte mandlovými lupínky a moučkovým cukrem. Porce můžete doplnit ušlehanou šlehačkou.
Načítám komentáře...