Kynuté meruňkové koláče s drobenkou

Seznam surovin

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z meruněk oddělíme několik půlek a ostatní rozmixujeme. V kastrůlku přivedeme k varu marmeládu, primícháme do ní rozmixované meruňky, cukr a meruňkovici a za stálého míchání uvaříme kaši, kterou necháme prochladnout.

Mouku na drobenku nasypeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr a vše promneme prsty.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme na pomoučeném válu na kruhový plát. Přeložíme je na vymazaný plech, rozetřeme na ně meruňkovou kaši, poklademe ji odloženými meruňkami a posypeme drobenkou. Koláče vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a když začne těsto na okrajích zlátnout, zmírníme teplotu na 160 °C a koláče dopečeme dozlatova.

Recept na kynuté těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...