Kynutý koláč s tvarohem a rebarborou

Seznam surovin

Na těsto:

Náplň:

Drobenka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut. Vzešlý kvásek přidejte do mísy k ostatním surovinám a vypracujte hladké těsto. Rozdělte je na dva bochánky a každý dejte kynout do kulaté, máslem vymazané koláčové formy (nebo celou dávku na jeden plech). Nechte alespoň hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem.

2. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Dejte ji do hrnce, zalijte vodou, přidejte dvě lžíce cukru a přiveďte k varu. Nechte 2 - 3 minuty povařit, aby změkla, ale nerozvařila se. Sceďte a nechte zchladnout. Tvaroh oslaďte cukrem a rozmíchejte dohladka. Z mouky, másla a cukru připravte drobenku.

3. Vykynuté těsto ve formách rozválejte, potřete tvarohem a posypte kousky rebarbory. Okraje koláče potřete rozšlehaným vajíčkem a celý koláč posypte drobenkou. Pečte při 175 °C 35 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

  • Klasický kynutý koláč podle dědečkova receptu, to je sázka na jistotu.
  • Ingredience na 1 plech nebo 2 koláčové formy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...