LEHKÝ KOLÁČ S ČERSTVÝM OVOCEM
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení (rozválené)
- sýr krémový 375 gramů (Philadelphia)
- limetka 1 kus
- cukr krystal 80 gramů
- vejce (na potření)
- ovoce (meruňky, maliny, ostružiny, rybíz podle chuti)
Postup přípravy
1. Rozehřejte troubu na 210 °C. Listové těsto rozbalte, položte na plech a kraje ohněte tak, abyste vytvoři li vyšší okraj. Těsto propíchejte vidličkou, potřete rozšlehaným vejcem a dejte do trouby na 10 minut (nebo dokud nebude zlatavé). Upečené těsto nechte zcela vychladnout.
2. V misce rozmíchejte krémový sýr s cukrem, přimíchejte kůru a šťávu z limety a natřete na upečené těsto. Meruňky nakrájejte na tenké klínky, poklaďte jimi krém a přidejte maliny, ostružiny a rybíz.
Poznámka k receptu
Tenhle koláč je zosobněné léto. My jsme na něj vybrali meruňky, maliny, ostružiny a rybíz, vy si dejte ovoce, které vám padne do oka na trhu nebo dozraje na zahradě. Žádná kombinace nebude špatná.
Načítám komentáře...