Limetkový koláč z croissantového těsta
Seznam surovin
- máslo 40 gramů (rozpuštěné)
- těsto 1 balení (croissantové)
- mléko zahuštěné (kondenzované) 400 mililitrů
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- šťáva limetková 2 kusy
- limetková kůra 2 kusy
- limetka (na)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C a dva plechy vymažte trochou změklého másla.
2. Těsto rozložte, nakrájejte na 12 obdélníků a přeneste je na plech. Pečte 5 – 7 minut, a je-li třeba, plech otáčejte během pečení, až těsto zhnědne. Upečené obdélníky nechte trochu zchladnout na mřížce.
3. Mezitím vlijte kondenzované mléko, smetanu a limetkovou šťávu do velké mísy, která se vám vejde do mrazničky, přidejte nastrouhanou kůru a elektrickým mixérem vše šlehejte do zhoustnutí. Potom znovu postavte na 10 minut do mrazničky.
4. Na každý ze 4 talířů položte jeden upečený obdélník, potřete ho limetkovým krémem a vrstvu opakujte. Nakonec zakryjte třetím obdélníkem těsta. Podávejte poprášené moučkovým cukrem a ozdobené limetkou.
Načítám komentáře...