Linecký koláč s ovocným rosolem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- margarín 85 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- vejce 1 kus
- citronová kůra
- tuk (na vymazání)
- mouka (na vál)
Na náplň:
- mléko 450 mililitrů
- cukr 3 lžíce
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- ovoce 300 gramů (čerstvé i kompotované)
Na rosol:
- šťáva 250 mililitrů (z kompotu )
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce (maizena)
- cukr moučkový 2 lžíce
Postup přípravy
Z proseté mouky, změklého margarínu, cukru, vejce a kůry zpracujte hladké těsto. Nechte ho 1 hodinu odležet v chladu. Na pomoučeném vále vyválejte 3 mm silný plát a přendejte ho na vymazaný plech s vyšším okrajem. Těsto upečte v předehřáté troubě při 180°C do růžova.
Uvařte puding a rozetřete ho na upečený plát těsta. Povrch poklaďte kousky ovoce.
Ze šťávy, maizeny a cukru uvařte hladkou kaši a nalijte ji na ovoce. Rychle rozetřete do roviny, než začne kaše rosolovatět. Plech s moučníkem uložte do chladu, aby ztuhl.
Načítám komentáře...