Linecký koláč s tvarohem a rozinkami
Seznam surovin
Malinové želé:
- maliny 400 gramů (mohou být i mražené)
- cukr krystal 260 gramů
- šťáva citronová 5 gramů
Glazura:
- žloutek 1 kus
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový 1 špetka (větší)
Sablée se skořicí:
- vejce 3 kusy (60 g i se skořápkou)
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- kypřící prášek do pečiva 7 gramů
- skořice 12 gramů (mletá)
- máslo 280 gramů (změklé)
- cukr moučkový 80 gramů
- sůl 1 gram
- moučka mandlová 50 gramů
- rum tmavý 12 gramů
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180°C a dortovou formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
2. Všechny suroviny na těsto rychle zpracujte rukama. Připravenou formu vyložte vyváleným kruhem ze 2/3 těsta a ručně vytvořte 2,5 centimetrové okraje. Dno propíchejte vidličkou a formu odložte do lednice.
3. Tvaroh rozmíchejte s cukrem, přidejte vejce, vyšlehejte a přisypejte rozinky. Na připravené těsto naneste náplň a uhlaďte. Ze zbylé 1/3 těsta vyválejte kruh, nožem nakrájejte pruhy a na tvarohové náplni vytvořte ozdobnou mřížku.
4. Vložte do trouby a pečte 40 minut.
Načítám komentáře...