Listová miska s hruškovým tvarohem a ovocem
Seznam surovin
- listové těsto 200 gramů
- tvaroh měkký 200 gramů
- hrušky 1 kus (velká, dobře zralá)
- ostružiny 1 hrst
- jahody 1 hrst (nejlépe měsíční, nebo lesní)
- vejce 1 kus
- pudinkový prášek vanilkový 1 lžíce
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na kulatý plát a přeneseme ho do hlubší formy nebo misky, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Okraje těsta zdvihneme a těsto propícháme vidličkou.
Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle do misky. Přidáme tvaroh, pudinkový prášek a vejce a dobře promícháme. Směs nalijeme na těsto ve formě a rozdělíme na ni ostružiny a část měsíčních jahod.
Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Necháme ho krátce prochladnout a pak ho ozdobíme zbylými jahodami.
Načítám komentáře...