Litý koláč s mraženým ovocem pod sněhovou čepicí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku se solí. Žloutky utřeme s dvěma třetinami krupicového cukru a kypřicím práškem do pěny. Jeden bílek vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu, přimícháme zbylý cukr a vyšleháme dotuha.

Máslo rozpustíme a vešleháme do žloutkové pěny, přidáme jogurt, mouku a vmícháme sníh. Těsto nalijeme do pekáčku vyloženého papírem na pečení, vrch posypeme rozmraženým a odkapaným ovocem a na ně nasypeme rozdrcené piškoty. Pečeme při 170 °C 40 minut.

Zbylé bílky ušleháme se špetkou soli do sněhu a po lžících do něj vešleháme cukr. Sníh rozetřeme na vrch koláče a krátce zapečeme v troubě na horní pečení při teplotě 220 °C. Koláč ozdobíme lístky máty nebo meduňky.

Poznámka k receptu

Koláč můžete připravit i z kompotovaných broskví nebo meruněk.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...