Makový dort bez lepku
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- cukr 100 gramů
- mák 120 gramů (mletý)
- sůl 1 špetka
- čokoláda hořká 100 gramů
Postup přípravy
Bezlepkový makový dort je jednoduchý a rychlý dezert, kterým potěšíte i celiaky. Přípavu začněte vyšleháním bílků se solí, pokračujte šleháním žloutků s cukrem. Do žloutků přimíchejte mák a jemně vmíchejte také bílky. Těsto přelijte do vymazané formy. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C. Zda je dort hotový vyzkoušíte zapíchnutím špejle – z hotového dortu ji vytáhnete čistou. Upečený dort dozdobte stříkanci kvalitní čokolády rozehřáté ve vodní lázni. Před podáváním pocukrujte.
Poznámka k receptu
TIP cukrářky Olgy Ceralové z Dortisimo: V těstě není mouka ani prášek do pečiva, a proto při pečení moc nevyskočí. Pokud ale toužíte po vyšším dortu, upečte raději více placek, které následně spojíte krémem nebo marmeládou.
Načítám komentáře...