Makový koláč s jablky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce, vychladlé rozpuštěné máslo, 100 g cukru, mléko a špetku soli a vše promícháme.

Dvě třetiny těsta nalejeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr 23 cm). Do zbývajícího těsta vmícháme mák, zbývající cukr, skořici a rum a rozetřeme ho na světlé těsto.

Na koláč rozložíme půlky jablek, potřeme je svařeným sirupem a pečeme při 170 °C asi 45 minut. Ke konci pečení jablka ještě několikrát potřeme zbývajícím sirupem.

Náplň:
V kastrůlku svaříme pomerančovou šťávu s cukrem a medem na hustý sirup. Jablka oloupeme, překrojíme na poloviny, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a opět složíme do tvaru jablečných půlek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...