Malinový koláč
Seznam surovin
- maliny 250 gramů
- mandle 140 gramů (mleté)
- máslo 140 gramů (změklé)
- cukr krupice 140 gramů
- mouka pšeničná hladká 140 gramů
- vejce 2 kusy
- mandlové lupínky 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- vanilkový extrakt 1 lžička
- máslo (na vymazání plechu)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
V míse smícháme mleté mandle, máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, vejce a vanilkový extrakt, až vznikne hladké těsto.
Polovinu těsta nalijeme do vymazané dortové formy o průměru 20 cm a povrch uhladíme. Na těsto nasypeme maliny, přelijeme je zbylou polovinou těsta a posypeme ho mandlovými plátky.
Naplněnou formu vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova. Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho opatrně vyjmeme z formy a před podáváním ho pocukrujeme.
Poznámka k receptu
Ozdobte každou porci koláče kopečkem husté zakysané smetany nebo dotuha ušlehané neslazené šlehačky.
Načítám komentáře...