MANDLOVÝ KOLÁČ S KOKOSEM A BRUSINKAMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 170 °C, formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte mleté mandle, kokos, sůl a dobře promíchejte.

2. V jiné misce důkladně promíchejte nastrouhanou pomerančovou kůru a cukr. Míchejte tak dlouho, až začne cukr oranžovět po pomerančové kůře. Přidejte vejce, semínka vanilky, olej a směs vyšlehejte dohladka.

3. Nakonec přimíchejte mandle s kokosem a ještě jednou dobře promíchejte. Těsto nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozetřete.

4. Posypte plátky mandlí, brusinkami, přikryjte alobalem a pečte asi 20 minut. Poté alobal sundejte a pečte dalších 15–20 minut.

5. Při podávání můžete posypat moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Tenhle bezlepkový koláč si vás získá svou vůní, už když ho začnete připravovat. Po upečení bude tak křehký a vláčný, že se budete usmívat i v ten nesychravější den.

Tip: Koláč můžete připravit i bez brusinek nebo brusinky vyměnit třeba za rozinky.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...