MANDLOVÝ KOLÁČ S KOKOSEM A BRUSINKAMI
Seznam surovin
- mandle 190 gramů (mleté)
- mandle 3 lžíce (plátky)
- kokos 70 gramů (strouhaný)
- pomerančová kůra 2 lžíce
- brusinky 100 gramů
- vejce 4 kusy
- vanilkový lusk 1 kus
- cukr krystal 180 gramů
- olej slunečnicový 120 mililitrů
- cukr moučkový (na posypání)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 170 °C, formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte mleté mandle, kokos, sůl a dobře promíchejte.
2. V jiné misce důkladně promíchejte nastrouhanou pomerančovou kůru a cukr. Míchejte tak dlouho, až začne cukr oranžovět po pomerančové kůře. Přidejte vejce, semínka vanilky, olej a směs vyšlehejte dohladka.
3. Nakonec přimíchejte mandle s kokosem a ještě jednou dobře promíchejte. Těsto nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozetřete.
4. Posypte plátky mandlí, brusinkami, přikryjte alobalem a pečte asi 20 minut. Poté alobal sundejte a pečte dalších 15–20 minut.
5. Při podávání můžete posypat moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Tenhle bezlepkový koláč si vás získá svou vůní, už když ho začnete připravovat. Po upečení bude tak křehký a vláčný, že se budete usmívat i v ten nesychravější den.
Tip: Koláč můžete připravit i bez brusinek nebo brusinky vyměnit třeba za rozinky.
Načítám komentáře...