Medoujezdské koláčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- Hera 250 gramů
- sýr tavený 1 kostka (Olympik, nebo jiný tavený)
- rozinky (na ozdobení, můžete i půlky mandlí)
- cukr moučkový 1 hrst (na obalení)
- cukr vanilkový 1 balíček (na obalení)
Na náplň:
- tvaroh měkký 250 gramů
- žloutek 1 kus
- cukr vanilkový 1/2 balíčku
- cukr krupice 2 lžíce
- mléko 6 lžic
Postup přípravy
Na vál prosejte mouku, přidejte heru, sýr a vypracujte vláčné těsto. Rozdělte ho na dva díly, z každého vyválejte váleček, nožem nakrájejte na dílky asi 1,5 cm široké. Zakulaťte je na kuličky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a kuličky vprostřed promáčkněte na koláčky.
Z tvarohu, žloutku, cukru, vanilkového cukru a mléka vymíchejte hladkou hmotu a naplňte jí koláčky (nebo i jinou nádivkou či povidly), ozdobte rozinkou a v předehřáté troubě (180 - 200 °C) je upečte.
Upečené obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Načítám komentáře...