MEDOVÝ KOLÁČ S ŠALVĚJÍ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse našlehejte vejce, přidejte med, mléko, olej a citronovou kůru. V další nádobě smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sodu, sůl, muškátový oříšek, skořici, nasekanou šalvěj a postupně sypkou směs zašlehejte do tekuté, získáte tak poměrně řídké těsto.

2. Dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto, párkrát s ní udeřte o pracovní desku, abyste vyhnali vzduch, a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 35–45 minut. Pak do těsta zapíchněte špejli – vytáhnete-li ji čistou, bez drobečků, máte hotovo.

3. Hotový koláč nechte zchladnout, pak ho seřízněte, abyste srovnali vršek a odkryli nadýchané těsto. Ze seříznuté části vykrájejte hvězdičky a posypte je moučkovým cukrem, Vyskládejte je na koláč, lehce posypte skořicí a podávejte.

Poznámka k receptu

Tenhle koláč je neuvěřitelně vláčný, tak akorát sladký, s příjemnými tóny karamelu. Chuť šalvěje se do něj velmi dobře hodí a dokazuje, že bylinky vytvářejí s dezerty skvělou harmonii.

FORMA O PRŮMĚRU 20 CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...