Meruňkové kopretiny

Seznam surovin

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s cukrem, solí a sušeným droždím. Přidáme na kousky nakrájenou změklou heru, přilijeme vejce rozkvedlané ve vlažném mléce a vše dobře propracujeme, až vznikne hladké těsto, které necháme v teple zakryté utěrkou asi 40 minut kynout.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 0,5 cm, tvořítkem z něj vykrájíme kytičky a v polovině z nich ještě vykrojíme kulatou formičkou střed. Přísady na drobenku smícháme a promneme prsty.

Na plnou kytičku dáme vždy lžičku drobenky, zakryjeme polovinou meruňky řezem dolů a překryjeme ji kytičkou s vykrojeným středem. Koláčky rozložíme na plech s papírem na pečení, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a koláčky upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Ještě horké je posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Zbytky vykrájeného těsta vytvarujte do malých kouliček o váze 20 g a upečte je společně s kopretinami. Po upečení je naplníte pomocí cukrářské jehly nebo cukrářským sáčkem s úzkou trubičkou prošlehanou marmeládou a rázem získáte chutné falešné kobližky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...