Meruňkový koláč kynutý
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- droždí 1 balení (sušené)
- Hera 50 gramů
- mléko 120 mililitrů
- vejce 1 kus
- cukr 2 lžíce
- meruňky 700 gramů
- tuk (na vymazání)
Na drobenku:
- máslo 70 gramů
- cukr krystal 70 gramů (nebo třtinový)
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
Postup přípravy
V míse rozmíchejte mouku s droždím a špetkou soli. Rozehřejte heru, zalijte ji mlékem, přidejte vejce, 2 lžíce cukru a rozšlehejte. Mléko s tukem nalijte k mouce a vypracujte vláčné těsto, které nechte vykynout.
Těstem vyplňte vymazanou koláčovou formu (nebo plech), pokryjte ho rozpůlenými vypeckovanými meruňkami a nechte ještě chvilku kynout.
Z másla, cukru a hrubé mouky vytvořte drobenku a posypte s ní ovoce. Koláč vložte do předehřáté trouby a při 180°C upečte (asi 30 minut).
Načítám komentáře...