Minicheesecakes z kozího sýra
Seznam surovin
Korpus:
- mouka pšeničná polohrubá 115 gramů
- cukr krupice 30 gramů
- máslo 58 gramů (studené)
- vejce 1/2 kusu
Krém:
- sýr kozí 200 gramů
- sýr krémový 250 gramů (Philadelphia, Buko)
- cukr krupice 100 gramů
- vejce 2 kusy
- vanilkový extrakt 1 lžička
- smetana na šlehání 30 mililitrů
Na dokončení:
Postup přípravy
1.Troubu předehřejte na 180 °C. V mixéru krátce spojte všechny ingredience na korpus, dokud nevznikne drobenka. Rozdělte ji do jednotlivých důlků silikonové formy na muffi ny a přitlačte prsty ke dnu. Pečte 10 - 12 minut dozlatova.
2. Zatímco se pečou korpusy, umíchejte krém. Na nejnižší rychlost míchejte v robotu kozí i krémový sýr a cukr. Po jednom přidávejte vejce a vanilkový extrakt. Nakonec vmíchejte smetanu.
3. Krém nalijte na upečené základy rovnoměrně do všech důlků a pečte na 150 °C 18 - 20 minut.
4. Cheesecakes ozdobte kousky čerstvých fíků a pokapejte medem.
Poznámka k receptu
Netradiční kombinace, ovšem zaručený úspěch.
Načítám komentáře...